Kuva Work to Belong -ohjelman tiedotteeseen (nuori nainen)

Work to


Belong –


välittävä


työyhteisö


nuorille


Yksinäisyyden vähentäminen on jokaisen työyhteisön etu

Nuoret aikuiset kokevat työpaikoilla enemmän yksinäisyyttä kuin vanhemmat työntekijät ja yhä useampi nuori työntekijä uupuu. Yksinäisyyden vaikutukset näkyvät työntekijöiden hyvinvoinnissa, työkulttuurissa, työn tehokkuudessa ja lopulta myös yrityksen tuloksessa. On sekä työntekijän että yrityksen etu, että työelämän yksinäisyyttä vähennetään yhdessä.

Work to Belong -ohjelma auttaa työuransa alussa olevia sekä opinnoista työelämään siirtyviä nuoria, jotka kokevat yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta työyhteisöissä. Ohjelman tavoitteena on rakentaa yhteisöllisiä ja osallistavia työympäristöjä yhdessä nuorten, työpaikkojen ja oppilaitosten kanssa. Ohjelma tarjoaa muun muassa koulutuksia, kehittämistyöpajoja ja työkaluja, joiden avulla työyhteisössä vähennetään yksinäisyyttä.

Ohjelma tarjoaa myös maksutonta ja matalan kynnyksen keskusteluapua 18-29-vuotiaille nuorille, joka auttaa käsittelemään yksinäisyyttä työelämässä. Varaa aika keskusteluapuun.

Kysy lisää:

Anna-Kaisa Harju
Ohjelmapäällikkö
anna-kaisa.harju@helsinkimissio.fi

Virpi Valtonen, vastuullisuusasiantuntija, Alko

Work to belong -ohjelman materiaalipankki

Kirjaudu salasanalla suojattuun materiaalipankkiin, josta saat käyttöösi monipuolisia materiaaleja.

Haluatko vähentää yksinäisyyttä työyhteisössäsi tai oppilaitoksessasi? Laita meille viestiä.

Ota yhteyttä

Kumppanit

Work to Belong on HelsinkiMission ohjelma yksinäisyyden vähentämiseksi työyhteisöissä ja oppilaitoksissa. HelsinkiMissio on tehnyt yksinäisyyden vastaista työtä vuodesta 1883. Ohjelman kumppaneina ovat HUS / Mielenterveystalo, HAMK, Tredu, Vantaan kaupunki, Alko Oy, Integrata Oy, Luovia, Työterveyslaitos, TAMK ja Autismisäätiö.

Työelämän yksinäisyys 2024 -barometri

HelsinkiMission Työelämän yksinäisyys -barometri selvittää yksinäisyyttä suomalaisessa työelämässä. Barometrin mukaan joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä työelämässä. Melko usein tai jatkuvasti itsensä yksinäiseksi töissä kokee 7 % vastanneista, ja joka kymmenes kärsii ulkopuolisuuden tunteesta, erityisesti alle 30-vuotiaat.

Saattaisit kiinnostua myös näistä

Katso kaikki
Nuori aikuinen nojaa kämmenellä leukaan alakuloisen näköisenä.
12.5.2022
Blogi

Huomaa nuori työkaveri

Syke nousee ja sormet tuntuvat kylmiltä. Hörppy vettä ja mikrofoni auki, näkyykö esitys? Mitäköhän mielipiteistäni…
Nainen kirjoittaa muistikirjaan
31.5.2022
Blogi

Miksi yrityksissä pitäisi piitata yksinäisyydestä?

Yksinäisyys yrityksissä Yritykset etsivät jatkuvasti organisaation ja ihmisten mahdollisuuksia kehittyä. Vuosien varrella olen ollut mukana…
10.8.2023
Blogi

Hybridityön kahdet kasvot

Etä- ja lähityön vuorottelu on toimistotyön haaste pandemian jälkeen. Heinäkuussa 2023 konsulttiyritys McKinsey arvioi, että…
Katso kaikki