Ajankohtaista

15.10.2024

Lähes 50 % HelsinkiMission asiakasperheistä kokee hyvinvointinsa lisääntyneen

Parisuhdeongelmat, verkostojen ja vertaistuen puute sekä yksinäisyys koettelevat perheiden arkea. HelsinkiMission perhepalvelut lisäävät merkittävästi perheiden hyvinvointia.

Kohtasimme perheitä 24 679 kertaa 1.1.−30.6. 2024. Perheet olivat erittäin tyytyväisiä saamaansa apuun.

  • Hyvinvointi lisääntyi 48 %:lla asiakkaista
  • Haitallinen yksinäisyys väheni 16 %:lla
  • Positiivinen mielenterveys vahvistui 58 prosenttiyksikköä
  • Suositteluluku NPS +88

”Vain muutamalla kerralla sain valtavasti apua henkiseen jaksamiseen. Sain tukea ja uusia näkökulmia asioihin.”  − Perheiden keskusteluavun asiakas

HelsinkiMission apu perheille

Vapaaehtoiset perhekaverit

Pidempiaikaista tukea tarjoavat koulutetut vapaaehtoiset perhekaverit, jotka tapaavat perhettä noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan.

”Yhteistyömme on onnistunut mielestäni erinomaisesti, alusta asti olemme tulleet erittäin hyvin toimeen ja pystynyt puhumaan kaikesta avoimesti ja rehellisesti.” − Perhekaveritoiminnan asiakas

Perhekaveritoiminta Uudessa lastensairaalassa

Vapaaehtoiset perhekaverit tarjoavat tukea ja käytännön apua Uuteen lastensairaalaan tulleilla perheille. He ovat perheiden tukena muun muassa syöpä- ja elinsiirtopotilaiden osastolla.

”Ihana perhekaveri kävi pelaamassa 6-v poikani kanssa. Pojan sanoin: tää on parasta täällä sairaalassa! Kiitos ♡ Todella hyvää toimintaa, ainakin kauempaa tulleille ja pitkään sairaalassa oleville.”  − Uuden lastensairaalan asiakasperhe

Perheiden keskusteluapu

HelsinkiMissiossa perheet saavat hyvinvointia edistävää ammattilaisen antamaa keskusteluapua 1–5 kertaa. Palvelua voi saada anonyymisti ja apua ilman diagnoosia.

”Vain muutamalla kerralla sain valtavasti apua henkiseen jaksamiseen. Sain tukea ja uusia näkökulmia asioihin.”  Perheiden keskusteluavun asiakas

Olohuonetoiminta

Albertin olohuone on perheiden kohtaamispaikka HelsinkiMissiolla Kampissa. Perheiden lisäksi toiminnassa on mukana HelsinkiMission vapaaehtoisia. Toimintaa on myös englanniksi.

Neuvolaparkki

Vapaaehtoiset kohtaavat perheitä myös Kampin perhekeskuksen ala-aulassa tiistaisin. Neuvolaparkissa järjestetään perheille yhteistä tekemistä ja toimintatuokioita, esimerkiksi satuhetkiä ja askartelua.

Apumme ansiosta hyvinvointi lisääntyi 48 %:lla asiakasperheistä (1/2024-6/2024).

15.10.2024